Index Vakbarát Hírportál

Nagy bejelentésre készül Vona Gábor

2021. március 1., hétfő 13:44

Vona Gábor, a Jobbik egykori miniszterelnök-jelöltje, a Második Reformkor nevű alapítvány alapítója nagy bejelentésre készül. A 2018-as választások után távozó politikus kedden délelőtt Facebook-oldalán tart sajtótájékoztatót. Az erről szóló eseményből azonban nem derül ki, hogy mivel kapcsolatban szólal meg Vona. 

A Jobbik korábbi elnöke még tavaly szeptemberben adott nagyinterjút az Indexnek, akkor nem beszélt arról, tervezi-e a visszatérését a politikába. Vona az újabb fideszes kétharmad után döntött úgy, lemond pártelnöki tisztségéről. Visszavonulása óta könyvet írt, indított egy YouTube-csatornát, fiatal egyetemistákkal közösen pedig egy alapítványt is létrehozott. 

Bár rendszeresen szólal meg közéleti témákban, néha kritikával is illeti egykori pártját, ugyanakkor visszavonulása óta távol tartotta magát attól, hogy pártpolitikai ügyekben is megnyilvánuljon. 

Korábbi politikai közössége nemrégiben Jakab Pétert kérte fel arra, hogy legyen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, ő képviseli az előválasztáson a pártot. Az ellenzék vezetésére rajta kívül még Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és a momentumos Fekete-Győr András jelentkezett be.

De vajon mire készülhet Vona Gábor? Szavazzon! 

Ön szerint mit jelent be Vona Gábor?

  • 6708
    Valami nagyon mást
  • 6145
    Visszatér a politikába, elindul az előválasztáson
  • 4182
    Új pártot alapít 2022 után

Rovatok