Index Vakbarát Hírportál

Ezeket a márkákat lopták leginkább az autótolvajok

2021. március 3., szerda 07:10 | aznap frissítve

Tavaly kevesebb autót loptak el Magyarországon, mint két évvel korábban. Érdemes lehet szemrevételezni, hogy milyen autót vezetne vagy éppen adna el, akinek nincs rá pénze. Érdekesség, hogy amíg 2019-ben 503, addig 2020-ban 346 személyautót loptak el a tulajdonosoktól – szerezte meg a statisztikát a Vezess

Megjegyzik, hogy a számokban egyébként elég durva változás látható, hiszen 2012-ben 6920 gépjárművet loptak el idehaza. A drasztikus csökkenés annak köszönhető, hogy a rendőrség még 2014-ben létrehozta speciális, autólopáshoz kapcsolódó bűnözők felderítésével foglalkozó egységeit.

Nézzük tehát, milyen volt tavaly a tolvajok ízlése! 2020-ban a legjobban a Ford különböző modelljeit – hogy pontosan melyeket, nem tartalmazza a statisztika – szerették a bűnözők.

A rendőrséghez összesen 56 bejelentés érkezett Ford-lopásról, a második legnépszerűbb márka pedig az Opel volt a tolvajok körében. Az előkelő harmadik helyet a Suzuki szerezte meg, amelyet a Volkswagen, a Renault és a Mercedes a hatodik helyen követ. 

Érdekesség továbbá, hogy a német prémiummárkák, a BMW és az Audi autóit – 9. és 11. hely – kevésbé lopták tavaly, mint 2019-ben.

Rovatok