Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus már a felvételi vizsgába is beleszól

2021. március 3., szerda 07:55

Több budapesti és vidéki középiskolában törölték a szóbeli felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt, erről az elmúlt napokban értesítették a szülőket és a diákokat. Például a budapesti Arany János Technikum és Szakképző Iskolában, illetve a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában is elmaradnak a szóbelik. A fővárosi Petőfi Sándor Gimnáziumban a jelenleg zajló felvételi időszak összes magyar nyelvű szóbelijét törölték, egyedül az angol és a német nyelvű meghallgatásokat tartják meg. A Radnóti-gimnáziumban hagyományos felvételi lesz, de a diákoknak FFP2-es maszkot kell majd viselniük, írta az Eduline.hu.

Sok középiskolában más, Covid-biztos megoldásokkal készültek a szóbelikre.

Van, ahol rendhagyó módon Zoomon tartják a szóbeli felvételit, míg más gimnáziumok úgy döntöttek, a járványhelyzet miatt idén egyáltalán nem szerveznek elbeszélgetést, helyette portfóliót kérnek a jelentkezőktől.

Az intézményeknek központi szabályokhoz sem kell alkalmazkodniuk. Az Oktatási Hivatal korábban jelezte, a szóbelik a középiskolák „saját” vizsgái, a középiskolák a helyi sajátosságoknak megfelelő, helyi szabályokat is hozhatnak.

Rovatok