Index Vakbarát Hírportál

A börtönt kockáztatja Gáspár Evelin zaklató exe

2021. március 4., csütörtök 14:17

Éles konfliktus robbant ki Gáspár Evelin és volt párja, Gazsi Boldizsár, illetve családjaik között. A fiú úgy érzi, szíven szúrták, szinte belebetegedett a szakításba. Annyira kikészült az elmúlt pár nap történéseitől, hogy a családja már az öngyilkosságtól félti, pszichiátriára kell mennie.

A férfi megzsarolta a lányt intim helyzetben készült képekkel, ami miatt most a szabadságvesztés is fenyegeti. Erről a lány ügyvédje, Szilágyi Roland beszélt a Borsnak, aki szerint van esély rá, hogy börtönt kapjon a fiú a jogsértés miatt.

Evelin ügye sokkal több annál, mint hogy megosztottak róla privát fotókat. Az, hogy a volt barát fotókat osztott meg, önmagában polgárjogi kérdés, sérelemdíj követelhető miatta. Ha azonban Evelin elesik a reklámbevételektől, partnerprogramoktól, esetleg munkáktól a botrány miatt, az már kártérítési per tárgya, akár milliós összeg is perelhető. A büntetési tételeket a körülmények is befolyásolják. Ha kitesz a volt barát egy fotót, és feltételeket szab, vagyis »ha nem jössz vissza hozzám, akkor megint kiteszem», az már zaklatás kategória. Ez a joggyakorlat szerint egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha azt mondja, pénzt kér az intim fotókért, az zsarolás kísérlete. Ha viszont azt mondja, megöllek téged vagy magamat, az minősítő körülmény

– mondja az ügyvéd.

A fiatal férfinak korábban már volt rendőrségi ügye. Jogosítvány nélkül vezetett, ami miatt 72 órára rabosították.

Rovatok