Index Vakbarát Hírportál

Tűzesethez riadóztatott, szirénázó mentőautó ütközött egy török kamionnal Lajosmizsénél

2021. március 4., csütörtök 19:02

A mentőautó megkülönböztető jelzést használva igyekezett  egy lajosmizsei tűzhöz, amikor a török kamion eléje kanyarodott. A mentő sofőrje már nem tudta elkerülni a balesetet, és előbb a teherautónak ütközött, majd a szalagkorlátot kidöntve az árokban landolt.

A mentő a kamionnal egy irányból érkezett Kecskemét felől, már éppen előzésben volt, és aligha számíthatott a kamion manőverére, mivel a BalesetInfó szerint az 5-ös főútnak ebben a kereszteződésében tilos balra kanyarodni. 

Az Országos Mentőszolgálattól úgy tudjuk, hogy a balesetben a mentőautó vezetője és a vele utazó mentőorvos is megsérült, őket egy másik mentővel vitték kórházba. A török kamion sofőrjének nem esett baja.

A balesethez a kecskeméti hivatásos tűzoltókat is riasztották, mivel a becsapódás felszakította a teherautó benzintartályát és dízelolajjal árasztotta el az úttestet. A kiömlött üzemanyagot a tűzoltók homokkal felszórva ártalmatlanították.  

A helyszínelés és a mentés idejére szakaszosan lezárták az M5-ös autópálya lehajtójának környékét, így az 5-ös főúton és a sztrádán is torlódásra és hosszabb menetidőre kell számítani.

Rovatok