Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a hétvégi oltási programot, 74 ezer ember nem kap most vakcinát

2021. március 5., péntek 12:12

Elmarad a hétvégi oltási program – jelentette be György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Ez 74 ezer krónikus beteget érint, akiket sms-ben már értesítettek a vakcinálásról. Az időpontot pótolni fogják.

Közlése szerint az AstraZeneca oltóanyagát csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a politikus elnézést kért mindazoktól, akik ilyen módon téves riasztást kaptak. Ettől függetlenül György István dezinformációnak nevezte azt a hírt, amely szerint probléma áll fenn az oltási programban.

Korábban a kormányzati tájékoztató központ honlapján megjelent egy hír az oltási program felfüggesztéséről, de ezt egy percen belül törölték.

Ezen a héten és a jövő héten is várhatóan 400 ezren kaphatják meg a koronavírus-fertőzés ellen védő vakcinákat.

Az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy

adnak be. György István beszámolója szerint eddig 862 953-an kapták meg az első oltást, 279 727-en pedig már a másodikat is. Ezzel országos szinten

10,9 SZÁZALÉKOS AZ ÁTOLTOTTSÁGI ARÁNY, AMIVEL magyarország 3. HELYEN ÁLL AZ EURÓPAI UNIÓS RANGSORBAN.

A Demokratikus Koalíció szerint viszont összeomlott az oltási rendszer, és ez nem maradhat következmények nélkül. 

Orbán Viktor nevezze meg és mondassa le az összeomlás személyi felelősét!

– hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Barkóczi Balázs szerint már eddig is fejetlenül ment az oltás szervezése.

(Borítókép:  Az oltópontra érkező páciensek Pécsváradon, a Dr. Entz Béla Egészségügyi Központban 2021. március 3-án. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok