Index Vakbarát Hírportál

Ingyenesen visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

2021. március 5., péntek 18:17

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) utasította a szolgáltatókat, hogy a márciusra megváltott bérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében fizessék vissza azoknak, akik ezt legkésőbb március 10-ig kérik – közölte a tárca államtitkára az MTI szerint.

Schanda Tamás elmondta: a közlekedési társaságok visszaveszik majd a helyközi járatokra szóló, március havi vagy félhavi bérleteket. A megvásárlás idejétől és az érvényesség időtartamától függően, a vevő kérelmére a 30 napos bérletek ára is visszafizethető felerészben vagy teljes egészében.

A RÉSZLETES FELTÉTELEKRŐL ÉS A VISSZAVÁLTÁSI IGÉNY JELZÉSÉNEK MÓDJÁRÓL A SZOLGÁLTATÓK TÁJÉKOZTATJÁK MAJD UTASAIKAT – KÖZÖLTE. 

Az államtitkár az intézkedést azzal indokolta, hogy a következő hetekben remélhetőleg sokkal kevesebben fognak utazni, így a helyközi járatokra megvásárolt bérleteik feleslegessé válnak.

„Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti a magyar családokat az indokolatlan kiadásoktól” – mondta Schanda Tamás. 

Rovatok