Index Vakbarát Hírportál

Feleségét gyászolja Koltai Lajos

2021. március 5., péntek 10:29

A világhírű operatőr és rendező is megözvegyült a világot sújtó koronavírus-járvány következményeként, az elismert művész feleségét vesztette el. A Blikknek sikerült megszólaltatnia a gyászoló férjet, aki elmondta, hetek óta nagyon aggódott a kedveséért, aki veseproblémák miatt került kórházba, ám ahelyett, hogy javult volna, egyre rosszabbul lett, majd még a koronavírus is megtámadta.

Sajnos elvesztettük őt… A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete 

– mondta Koltai Lajos

A megtört művész elmondta, hogy ezekben a szörnyen nehéz időben szerencsére gyermekeire, két lányára támaszkodhat, akikkel kölcsönösen segítik egymást.

Intézem a teendőket, a temetést, és ott vannak a gyerekek is. Ezekben a nehéz pillanatokban ők adnak erőt nekem

– mesélte a neves operatőr-rendező.

Koltai Lajos még a középiskolában ismerte meg Bordás Katalint. Ötvenkét éven át voltak együtt. Magánéletükről ritkán beszéltek a nyilvánosságnak, de Bordás Katalin egy Délmagyarnak adott interjúban elárulta, hogy ő volt a később nemzetközi karriert befutó férje első amatőr filmjének a főszereplője.

Volt az iskolájában egy filmszakkör. Filmet forgattak, és engem valaki ajánlott az egyik szerepre. Óbudán, a Schmidt-kastélynál történt a találkozó. Amikor odaértem, a fűben egy csomó kamasz fiú heverészett. Kiugrott közülük a férjem, majd közölte, hogy ő lesz a film operatőre és rendezője. Már ott elindult egy barátságszerű kettőnk közt. Ebből lett hat év udvarlás, aztán amikor befejezte a főiskolát, összeházasodtunk

– mesélte az asszony. 

Rovatok