Index Vakbarát Hírportál

Csak FFP2-es maszkban lehet bemenni a XII. kerületi polgármesteri hivatalba

2021. március 5., péntek 11:02

Március 8-tól kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalban, a XII. kerületben. Akinek pedig nincs ilyen típusú maszkja, annak belépéskor adnak. A járványhelyzet miatt a halálesetek anyakönyvi ügyintézését kivéve kizárólag sürgős esetben, előre egyeztetett időpontban lehet a hivatalba belépni – derül ki a kerület Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből.

Azután, hogy csütörtökön az Index megírta, hogy valószínűleg kötelezővé teszik az FFP2-es maszk viselését, a védőeszközökért megrohamozták az emberek a boltokat. Ám a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely végül nem tért ki arra, hogy kötelező lesz-e az FFP2-es maszk.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök este a hvg360-nak adott interjúban leszögezte, akkor lehetne kötelezővé tenni a használatát, ha lenne azokból mindenki számára elegendő mennyiség. Orbán Viktor sem tett a péntek reggeli rádióinterjújában erre vonatkozó kijelentést. Egyelőre biztosat csak akkor lehet mondani, ha megjelenik a Magyar Közlönyben az erről szóló határozat. Annyit tudni, hogy az újabb szigorítások értelmében a maszkviselés mindenhol kötelező.

Ausztriában, Szlovákiában, valamint Csehországban a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban már kötelező az FFP2-es maszk.

Rovatok