Index Vakbarát Hírportál

Itt a szigorítás, nem lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

2021. március 5., péntek 12:30

Sem az óvodákban, sem az iskolákban nem szerveznek gyermekfelügyeletet a csütörtökön bejelentett szigorítások időszakában. Elvitelre és kiszállításra lesz mód a gyermekek étkeztetésében – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emmi államtitkára az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Az óvodákban rendkívüli szünet lesz 2021. április 7-ig, az iskolákban az oktatást március 8-tól 31-ig tantermen kívüli digitális munkarendben kell megszervezni, ezt követi a tavaszi szünet. Április 7-től folytatják rendes munkarendben az oktatást az iskolák. Az Oktatási Hivatal oldalán található segítség a digitális oktatáshoz. 

A nyolcadikosokat érintő középiskolai felvételik eljárása jelenleg a folyamat közepén jár, a szóbeliket javasolt online megtartani – közölte az államtitkár.

Nincs változás a kollégiumok működésében, továbbra sem biztosíthatnak a köznevelési kollégiumok lakhatást, viszont az intézményvezető engedélyezheti ezt az érettségire készülők számára. Ugyanez vonatkozik az igazolt sportolóknak fenntartott kollégiumokra. 

(Borítókép: Maruzsa Zoltán. Fotó: M1 / Médiaklikk)

Rovatok