Index Vakbarát Hírportál

Karbantartás miatt szünetel vasárnap az útdíjfizetési értékesítési rendszer

2021. március 5., péntek 11:25

Nem lesznek elérhetőek az útdíjfizetési rendszerben a megszokott értékesítési szolgáltatások (e-matrica, e-útdíj) március 7-én, vasárnap hajnali 1 és 5 óra között informatikai fejlesztés miatt – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt

A cég tájékoztatásából kiderül, hogy a tervezett karbantartás az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, továbbá a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is érinti. 

Arról is informál a NÚSZ, hogy a megjelölt időszakban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet vásárolni, HU-GO egyenleget feltölteni, azonban a fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait megfelelő egyenleg esetén befogadják a karbantartást követően.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató felhívja figyelmeztet, hogy a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen használni.

Azt javasolja a NÚSZ, hogy az úthasználati jogosultságot érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani a cég saját, online értékesítési felületein: az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.

Rovatok