Index Vakbarát Hírportál

Nem mindenhol fog kelleni a napszemüveg

2021. március 8., hétfő 06:42

 A fagyos reggeli órák után napos délelőttre lehet számítani, bár az ország több részén is vastagabb felhőzet alakulhat ki. A nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, délután északon, északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok.

Csapadék sem zárható ki: reggel a Nyugat-Dunántúlon eshet az eső délután és este pedig az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén lehet helyenként záporra, akár hózáporra számítani, míg többfelé feltámad az észak-északnyugati szél.  – írja az OMSZ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 12 fok között alakul, estére -3 és 3 fok közé hűl le a levegő. 

Az Időkép előrejelzése szerint kedden már jobban beborul az ország északi részein, de csapadék így sem valószínű. A Tiszántúlon néhol élénk lehet az északkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hideg, fagyos hajnalt követően délután is csak 4-10 fok várható.

Szerdán is marad az enyhe, felhős időjárás: napsütést gomolyfelhők zavarhatják, nyugaton kezdetben hózápor, a nap előrehaladtával havas eső, majd záporok alakulhatnak ki. A Dunától keletre nem várható csapadék. Élénk északi-északnyugati szélre, a legmelegebb órákban 5-10 fokra van kilátás.

Rovatok