Index Vakbarát Hírportál

Fájhat a fejünk, nem kímélnek minket a frontok

2021. március 9., kedd 13:19

A fejfájósok számára ez a hét valóságos rémálom lesz. Kedden még hidegfronti hatással küzdhet szervezetünk, az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, hányinger, migrén, szédülés, és felerősödhetnek a kopásos és görcsös panaszok. A kevésbé érzékenyeknél is előfordulhat levertség, nyugtalanság és fáradtság – írja a metkep.hu.

Szerdán és csütörtökön erős melegedés kezdődik, ám front nem lesz fölöttünk. Ennek ellenére a melegfronti hatás az arra érzékenyeknél fejfájást, hányingert, levertséget okozhat, esetleg szédülést.

Pénteken erős kettősfronti hatás terheli majd szervezetünket.

Ekkor délen a meleg-, északon a hidegfronti jelleg lehet erősebb. Hányinger, görcsös és kopásos ízületi panaszok, migrén, különböző idegrendszeri nehézségek, szédülés vagy súlyosabb esetben akár ájulás is előfordulhat az arra érzékenyeknél, de másoknál is jelentkezhetnek hasonló tünetek. Kifejezetten megterhelő lesz a várandós- vagy ér- és keringési rendszeri panaszokkal élők számára.

Szombaton mediterrán ciklon éri el térségünket, ami csapadékos, szeles időt okoz, és melegedést. Ennek megfelelően a légzési problémák és a már fentebb felsorolt melegfronti tünetek jelentkezhetnek elsősorban.

Vasárnap újabb hidegfront érkezik, így ismét a hidegfronti tünetek kerülnek túlsúlyba.

Rovatok