Index Vakbarát Hírportál

2,8 milliárd forintot kért Szombathely polgármestere az Orbán-kormánytól

2021. március 10., szerda 06:26

Szombathely polgármestere, Nemény András összesen 2,8 milliárd forintot kért az Orbán-kormánytól a város működésének a biztosítására. Erről maga a politikus beszélt az ugytudjuk.hu portálnak. 

A Vas megyei város vezetői Budapesten tárgyaltak Balla György miniszteri biztossal, akinek számos támogatási lehetőséget felvázoltak. Javasolták például, hogy a piac- és a bölcsődeberuházásokra kifizetett 580 millió forintnyi önkormányzati önerőt az Orbán- kormány fizesse ki, és ezt a pénzt a működésre fordíthassák. Felvetették azt is, hogy 800 millió forintot fordítanának az utak, járdák építésére, valamint felújítására, amit az Orbán-kormány a központi költségvetésből támogathatna. 

Ezenkívül Szombathelynek szüksége van arra az 1,4 milliárd forintra, amelyet 2020 decemberében mindegyik fideszes vezetésű önkormányzat megkapott. A teljes kiesés 1,6 milliárd forintot jelent, az 1 százalékos elvonás 1,2 milliárdot. 

Elmondtam, hogy a kiesés miatt veszélybe kerül a szombathelyi szociális terület, a tömegközlekedés, a város rendezvényei és a gépészképzés is. Illés Károly ezekben mind meg is tudott erősíteni

– nyilatkozta Nemény András.

Rovatok