Index Vakbarát Hírportál

Embercsempész-hálózatra csapott le a magyar rendőrség

2021. március 11., csütörtök 07:17

Embercsempész-hálózatot számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája – írja a police.hu. A szervezet Illegális Migráció Elleni Osztálya szír állampolgárokkal szemben, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. Az eljárás révén egy olyan szervezett működő bűnözői csoportra akadtak rá, amely

2019 és 2020 januárja között anyagi ellenszolgáltatás fejében harmadik országbeli – elsősorban szír – állampolgárokat szállított Nyugat-Európába.

Az embercsempészek úti céljai Ausztria, Németország, Hollandia és Svédország voltak.

A Készenléti Rendőrség munkatársai megállapították azt is, hogy folyt eljárás olyan személyek ellen is, akik ellen már korábban eljárást folytattak. Az információkat eljuttatták a nemzetközi, valamint a német és osztrák nyomozóhatóságokhoz.

Velük együttműködésben derítették ki azt, hogy a banda feje egy Németországban tartózkodó szír férfi. Ő hozta létre és irányította a csoportot. 

Ennek köszönhetően sikerült felszámolniuk a bűnbandát, amelynek vezetőjét most Németországban tartják fogva, és jelenleg is eljárás folyik ellene. 

A férfival és öt társával szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség munkatársai befejezték, és idehaza vádemelési javaslatot tettek a Bajai Járási Ügyészségnek – írja a rendőrség. 

Rovatok