Index Vakbarát Hírportál

Újszülött gyermekével végzett egy fiatal édesanya Nagykanizsán

2021. március 11., csütörtök 20:40

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. május 21-én reggel, hogy ellátásra jelentkezett egy otthonában szülő nő és gyermeke.

A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy 2020. május 20-án a kora esti órákban egy nagykanizsai ingatlanban egy 19 éves nő életképes csecsemőnek adott életet.

Az eljárás adatai szerint segítséget nem kért senkitől, a gyermeket nem látta el, gondozatlanul magára hagyta. A csecsemő testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban elhunyt. A kórházban olyan sérüléseket is találtak a csecsemőn, amelyek súlyos, életveszélyes állapotot idéztek elő nála.

A 19 éves nagykanizsai nőt a rendőrök elfogták, majd tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Rovatok