Index Vakbarát Hírportál

Leszúrta a főbérlőjét, majd kutyájával együtt rágyújtotta a lakást

2021. március 11., csütörtök 15:58

Felgyújtotta főbérlője lakását, ezzel akarta elfedni az áldozatán ejtett tucatnyi késszúrás nyomait B. Norbert – állapították meg a budapesti életvédelmi nyomozók a 29 éves férfi ellen folytatott eljárásban.

A bűncselekményre 2019. január 28-án derült fény, amikor az erzsébetvárosi István utcában egy kigyulladt lakáshoz riasztották a VII. kerületi rendőröket. Miután a tűzoltók a lángokat eloltották, az egyik szobában egy férfi holttestét és egy kutya tetemét találták meg. A rendőrök a lakásban vérnyomokat és vérfoltokat láttak, ezért értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának nyomozóit.

A hatósági boncolásnál kiderült, hogy az elhunyt férfi halálát nem a tűz, hanem szúrt sérülések okozták.

Az életvédelmi nyomozók megállapították, hogy az elhunyt férfi lakásának több szobáját kiadta, így a bérlőket egyenként ellenőrizték. Egyiküket, aki a tűzeset előtt nem sokkal kért fizetési haladékot a főbérlőtől, több nyom kötötte a bűncselekményhez. A gyanúsítottként kihallgatott férfi részben beismerő vallomást tett  közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint az elkövető leszúrta, majd áldozatára és annak kutyájára gyújtotta a szobát.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak a büntetőeljárást.

Rovatok