Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: évi félmillió forintot spórolhatnak a 25 év alattiak az adómentességgel

2021. március 12., péntek 09:01

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló javaslatot –mondta Novák Katalin családokért felelős miniszter a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A miniszter szerint

a fiatalok el fogják dönteni, hogy jó-e ez nekik vagy nem, rájuk bízzuk, hogy élnek-e vele. Mi lehetőséget kínálunk nekik, olyat, ami még nem volt soha Magyarországon. Nagyságrendileg évente félmillió forintot tudunk ezzel megspórolni nekik. Ez a szülőkkel való együttélés és a családalapítás között sokat segíthet nekik. Ilyen intézkedés Európában csak Lengyelországban van jelenleg.

Novák Katalin szerint egyre többen láthatják, hogy ha megszületik egy magyar gyermek, akkor a szüleit, majd őt magát is segíti a kormány. Kiemelte a babaváró támogatást és az otthonteremtési programot. 

Ahogy növekednek a fiatalok, jönnek az ösztöndíjak és a különböző szociális segítségek, amelyek megkönnyítik a helyzetüket – sorolta Novák Katalin. Hozzátette: 

15 és 25 év között egymillióan élnek Magyarországon, akik akarnak valamit az élettől. Már fiatalon diákmunkát vagy főállást vállalnak. A kormány könnyebbé akarja tenni az elhelyezkedésüket, és abban is segíteni akar, hogy mihamarabb önálló lábra állhassanak. 

Rovatok