Index Vakbarát Hírportál

Késik a tömeges oltás Szombathelyen, a polgármester a kormánymegbízottat okolja

2021. március 12., péntek 16:18

Szombathelyen nem jelent meg a járási tisztifőorvos az önkormányzat által kijelölt oltópontok bejárásán, emiatt nem lehet elkezdeni az oltást – adta hírül a megyeszékhely polgármestere.  Nemény András közlése szerint még a hívásaira se reagált, akárcsak Harangozó Bertalan kormánymegbízott, aki a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke és a megyei oltási munkacsoport vezetője is egyben, és akinek az útmutatása alapján jelölték ki az oltóhelyeket.

Éppen az állami oltások indulásakor tapasztalt problémákat akartuk megelőzni azzal, hogy a fokozatosan elindított oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve a legjobb helyzetbe hozzuk az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor. Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét

– hangoztatta a kormánymegbízottnak írt levelében Szombathely polgármestere, aki többször is kereste telefonon Harangozó Bertalant, mindhiába. Ha emiatt az oltás késedelmet szenved, az veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét  tette hozzá a közösségi oldalán is nyilvánosságra hozott írásában. 

Közröhej, komédia. Lenne, ha nem az életünkről lenne szó. Így viszont tragédia

– reagált a hírre közösségi oldalán Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy hiába ajánlotta fel Budapest is számtalanszor a segítségét, az Orbán-kormány nem kért belőle.

A főpolgármester felelőtlenségnek tartja a késlekedést, azt meg különösen, ha a politikai érdek felülírja a nemzetét.

Tényleg fontosabb az emberek egészségénél és biztonságánál az, hogy a kormány az önkormányzatokat szívassa? Még a végén kiderülne, hogy az önkormányzatok jobban, hatékonyabban tudnák lebonyolítani az oltási programot?

– tette fel a költői kérdést Karácsony, rámutatva, hogy Szombathely jutott el a legtovább az ügyben, az önkormányzat már az oltópontokat is felállította, ám utána kámforrá váltak a kormány képviselői.

Rovatok