Index Vakbarát Hírportál

Ma még süt a nap, aztán vigasztalanul elered az eső

2021. március 13., szombat 08:00

Szombaton túlnyomóan napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén időnként megerősödik, helyenként viharos közeli széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 5–10 fokra hűl le a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Vasárnap reggelre már mindenhol borult lesz az ég. Éjfél előtt elvétve, később egyre több helyen alakul ki eső, zápor. A déli, délnyugati szél reggel a Dunántúl északi felén, a főváros környékén nyugatira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul.

Vasárnap délután erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati megyékben hullhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 között, a maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Nemzeti ünnepünkön nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati megyékben hullhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 fok között, napközben a maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Rovatok