Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: tömegesen oltották a bírókat és az ügyészeket a hétvégén

2021. március 16., kedd 15:54

Tömegesen oltották a rendőröket és a minisztériumi dolgozókat Pfizer-vakcinával, a bírókat és az ügyészeket Szputnyik V -vel a hétvégén – írta Hadházy Ákos a Facebookon miután az állítása szerint több, egymástól független írásos és szóbeli jelzést kapott erről.

független országgyűlési képviselő nem érti, hogy miért az idősek kapják a kínai vakcinát, a rendőröket, a minisztériumi dolgozókat és a sportolókat miért Pfizerrel oltják. Szerinte kérdéseket vet fel, hogy melyik oltóanyaggal kiket oltanak, az ügyben írt Müller Cecíliának is.

Hadházy Ákos ír arról is, hogy a kínai vakcina vizsgálatairól még mindig nincs részletes dokumentáció, és az OGYÉI pedig „szép csendben” módosította a kínai vakcina előiratát az Egyesült Arab Emirátusokban végzett 3 fázisú kísérlet számaival.

Ebben a 11 648 kísérleti alany közül mindössze 103 volt 60 év feletti.

Idősebb betegek szervezetében  – részletezi a politikus – fele annyi antitest képződik, mint a középkorúaknál. Az antitest mennyisége a Pfizer-vakcina esetében az úgynevezett GMT-érték felnőttek eseten 399, míg időseknél 255. Az antitestek száma nem egyenlő az immunválasz eredeményességével, de fontos mutató – jegyzi meg Hadházy Ákos.

Rovatok