Index Vakbarát Hírportál

Egymillióra bírságolták az oltást megtagadó erdőkertesi háziorvost

2021. március 16., kedd 13:31

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos, Kiss Csaba praxisára − közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden.

Mint írják, az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

Hozzátették: a Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan gondoskodik a háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, mindenki meg fogja kapni az oltást. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását.

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, Tarnai Richárd azt mondta:

miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt.

Rovatok