Index Vakbarát Hírportál

El a kezekkel! – Már az Országos Mentőszolgálat is üzent Hadházy Ákosnak

2021. március 19., péntek 16:12

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) felszólította Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést, és ne akadályozza a mentők munkáját. Az OMSZ azért akadt ki az ellenzéki politikusra, mert az pénteken a nyilvánosság előtt egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket a Facebookon.

Hadházy Ákos ugyanis arról írt, hogy szerinte a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít, hiszen ő a képen látható adatokból kiolvasva úgy vélte, hogy egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni. A politikus azt is írta, hogy szerinte „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”.

Hadházy Ákos állításaival szemben azonban a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án összesen, országosan 4369 feladatot látott el. A Hadházy Ákos által megosztott fényképen 5918 szerepelt, ami nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások számát jelenti – tájékoztattak az OMSZ Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a hívások harmadában a telefonáló csak információt kér.

Az OMSZ határozattan kéri Hadházy Ákost, hogy vonja vissza vádjait, és a többi politikai szereplőt is, hogy álhírekkel ne ingassák meg a bizalmat a rendkívüli terhelésnek kitett mentősökben.

Rovatok