Index Vakbarát Hírportál

Magyar Orvosi Kamara: a járvány 23. órájában vagyunk, a legsúlyosabb időszakban

2021. március 19., péntek 20:02

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői kéréssel fordulnak a magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, újságírókhoz, médiában szereplő véleményformálókhoz. Azt írják közleményükben, hogy a

a COVID–19-járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását.

Arra kérik őket, hogy ne akarjanak a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból politikai tőkét kovácsolni, hanem fogjanak össze a problémák megoldásának érdekében. 

„A járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal” – hívja fel a figyelmet a kamara, hozzátéve, hogy nem felelősöket kell keresni, hanem megoldani a feladatok tömegét.

Rovatok