Index Vakbarát Hírportál

Zsúfolásig telt a győri kórház, több a koronavírusos beteg, mint ahányat el tudnak látni

2021. március 19., péntek 16:03

A győri Petz Aladár Megyei Kórház igazgatója, Jávor László közölte a GyőrPlusz magazinnal, hogy az általa irányított intézményben 360 koronavírusos beteg megfelelő ellátását tudják biztosítani, de ezt már szerdán túllépték, és 371 fekvőbetegük volt, akik közül hatvanan szorultak lélegeztetésre.

A kórházigazgató nyilatkozatával megerősítette azt a tényt, hogy megdőlt az őszi rekord a győri kórházban. Szerinte úgy lehetne kezelni a helyzetet, ha a kevésbé telített Zala megyei intézmények vennének át fertőzötteket, vagy adnának kölcsön orvosokat, egészségügyi szakembereket, hiszen az előrejelzések szerint biztosan nőni fog a kórházakban kezeltek száma. 

Óriási a nyomás rajtunk. A második hullám novemberi csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés. Ráadásul az oltások egy részét is a mi orvosaink adják be.

– jelezte. Ápolni kell kilenc koronavírusos gyereket is, akik közül hét  a Covid–osztályon, kettő az intenzíven fekszik. Egy tizenhét éves fiút Budapesten látnak el.

Jávor László beszélt arról is, hogy az egészségügyi átszervezés során az orvosok 98, a nővérek több mint 97 százaléka aláírta az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést. Ez százalékosan jó arány, de minden egyes szakember nagyon hiányzik a rendszerből. 

Rovatok