Index Vakbarát Hírportál

Nincs béremelési megállapodás, sztrájk és felmondási hullám jöhet a BKV-nál

2021. március 20., szombat 20:26

Még mindig nem sikerült megkötnie a béremelési megállapodást a szakszervezeteknek a BKV Zrt. vezetésével. A szakszervezeti követelésekben hatszázalékos bérfejlesztés és tízszázalékos cafeteria-emelés szerepel, amelyre azonban a cég nem hajlandó.  Bolla Tibor elnök-vezérigazgató már a februári tárgyalási forduló után jelezte, hogy béremelésre nem lát lehetőséget, amihez képest a szakszervezetek azt ígérik, hogy ha nem kapják meg, amit akarnak, akkor sztrájkot fognak hirdetni – derül ki az ATV Híradó riportjából.  

A cég 0 százalékos béremelési ajánlatától a szakszervezetek nincsenek elragadtatva. Naszályi Gábor elnök az Egységes Közlekedési Szakszervezet nevében emlékeztetett, hogy a BKV munkatársainak a koronavírus-járvány és a megfertőződés veszélye ellenére végezniük kell a munkájukat, a pandémia miatt sokan kiléptek a cégtől, másodállás híján ugyanis nem tudták biztosítani a megélhetésüket Ha viszont nem sikerül megállapodni a béremelésről, további felmondásokra lehet számítani.

Egy közleményben a BKV Zrt. ígéretet tett arra, hogy a tulajdonos együtt keresi a szükséges források bevonásának lehetőségét, de – fűzi hozzá a cég – a mostani, rendkívüli időszakban szüksége van az érdekképviseletek „megértő és türelmes” támogatására.

Rovatok