Index Vakbarát Hírportál

Elítélték az embercsempészt, de börtönbe vonulás előtt még elment embert csempészni egy kicsit

2021. március 20., szombat 07:05

Embercsempészés miatt már jogerősen elítélték a harmincegy éves Bács-Kiskun megyei K. Ferencet, azonban börtönbüntetését még nem kezdte meg, ezt az időt is igyekezett hasznosan tölteni és további embercsempész akciókat szervezni – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál tájékoztat róla, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály munkatársai nyomozást indítottak K. Ferenc ellen, mert felmerült a gyanú, hogy 2020 novemberében megbízást adott egy ismerősének illegális határátlépők Ausztriába való eljuttatására, amihez maga biztosította a gépkocsit is. Tíz illegális határátlépőt vitt volna a szerb határtól nyugatra, ám 2020. november 22-én a rendőrök az M5-ös autópályán feltartóztatták. 

A rendőrök ki akarták deríteni ki szervezte az embercsempészetet és a nyomozás szálai a hatóság előtt már ismert Bács-Kiskun megyei K. Ferenchez vezettek, akit korábban hasonló bűncselekmény elkövetése miatt már jogerősen elítéltek, azonban börtönbüntetését még nem kezdte meg.

 A férfi összehangolt akcióban fogták el 2021. március 17-én. 

A lakóhelyén elfogott férfit embercsempészéssel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. 

Rovatok