Index Vakbarát Hírportál

Autószállító szórta szerteszét a szállítmányát a Balatonnál az M7-esen

2021. március 21., vasárnap 17:55

Megszokhattuk, hogy ha hétvége, akkor balesetek a Balatonnál. Ezúttal azonban nem a nyaralójukba egyszerre felkerekedő tömegek okoztak közlekedési káoszt az M7-esen, hanem egy személyautókat szállító nyergesvontató, ami Balatonendréd térségében szalagkorlátnak ütközött, majd felborult, szétterítve rakományát a sztráda határ felé tartó pályájának teljes szélességében. 

A kamionban csak a sofőr ült, aki nem sérült meg a balesetben, és egyetlen más jármű sem rohant bele a hirtelen keletkezett úttorlaszba, köszönhetően az éjszakai órának. Nappal nemcsak hogy több részese lehetett volna az esetnek, hanem minden bizonnyal jóval többeknek okozott volna kimerítő várakozást. A műszaki mentés ugyanis több mint hat órán keresztül tartott. 

A siófoki hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával és a  Székesfehérvárról érkezett tűzoltódaru segítségével végezték a munkálatot:áramtalanították a járművet, megszüntették az üzemanyag-szivárgást, és az autómentőkkel közösen felszámolták a forgalmi akadályt.

Egy héten belül ez már a második tréleres baleset, néhány nappal ezelőtt az M1-esen borult fel egy autószállító.

Rovatok