Index Vakbarát Hírportál

Hiába ígérte az Orbán-kormány, a nagyiváni háziorvos nem kapta meg a százszázalékos táppénzt

2021. március 21., vasárnap 08:15

Még januárban jelentkeztek a koronavírus tünetei Nagyiván háziorvosánál, miután korábban a helyi idősek otthonában tesztelte az ott élőket. Mivel nagyon sok fertőzöttel érintkezett, az orvos szinte biztos volt abban, hogy munka közben összeszedte a fertőzést. Teszteltette magát, és pozitív lett. Szalay Viktor táppénzre ment, és bízott abban, hogy százszázalékos táppénzt fog kapni, de csalódás érte.

A háziorvos három hétig szenvedett a koronavírus tüneteivel otthon. Szerencsére már újra dolgozik. Azonban mint azt az ATV Híradójának mondta, nem ítélték meg neki a százszázalékos táppénzt. A férfi nem érti, hogy miért nem kapta meg a juttatást, mivelhogy a frontvonalban dolgozik, mint mondta, nem csak a háttérből irányítja a dolgokat, hanem tényleg ott van a sűrűjében, „a dzsuvában turkálunk nap mint nap” – fogalmazott a nagyiváni háziorvos. 

Az ATV riportja szerint a falu iskolájában is „tarolt” a koronavírus. A csatorna úgy tudja, hogy a községben több, koronavírussal fertőzött tanár is elment táppénzre, aki szintén nem kapott százszázalékos ellátást.

Rovatok