Index Vakbarát Hírportál

Keresik a balatonedericsi rablót, félmilliót kap a nyomravezető

2021. március 23., kedd 21:07

Egy ismeretlen férfi még tavaly november 27-én tíz órakor, az arcát maszkkal eltakarva egy balatonedericsi üzlet alkalmazottját késsel fenyegetve arra kényszerítette, hogy a boltban tárolt készpénzt adja át neki. A nő átadta a kasszában lévő pénzt, ezután a férfi elmenekült a helyszínről. Személyi sérülés nem történt – közölte a rendőrség.

Az elkövető negyven év körüli, 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, kreol bőrű, kerek arcú férfi. A rabláskor fekete színű, fehér Nike márkajelzésű kötött sapkát, fekete színű, ruhaanyagú maszkot, szürke kapucnis pulóvert és sötétkék sportcipőt viselt. Különös ismertetőjele a sötét színű, vastag szemöldöke, amely középen, az orrgyöknél összenőtt – írja a rendőrség. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a személy azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszik. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Rovatok