Index Vakbarát Hírportál

Nem nyomoznak a cigarettacsempész volt MSZP-s politikus ellen

2021. március 23., kedd 14:04

Magyarországon nem indult böntetőeljárás Legény Zsolt ellen, akit tavaly decemberben cigarettacsempészeten kaptak az ukrán hatóságok az ukrán-magyar határon. A csempészési ügyben az ukrán hatóságok jártak el, az ügyben jogsegélykérelem sem érkezett az ukrán igazságügyi szervektől – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula fideszes parlamenti képviselőnek címzett válaszleveléből

Budai ugyanis arról érdeklődött írásban, hogy áll Legény Zsolt ügye – szúrta ki a hvg.hu.

Ahogy azt mi is megírtuk, diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője. A határőröknek az szúrt szemet, hogy az akkreditáció nélkül érkező politikus ugyan diplomata útlevelet mutatott fel, azonban az autónak nem volt diplomata rendszáma. 

Ellenőrzéskor a diplomáciai védettségre hivatkozva nem volt hajlandó engedni az autó átvizsgálását. Erre végül azután került sor, hogy a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. Több mint 10 ezer doboz cigarettát találtak azt autóban, amiről Legény azt állította, hogy nem tudja, hogyan került oda. 

A Fidesz országgyűlési képviselője részletekbe menően idézte fel a legfőbb ügyésznek címzett levelében a volt MSZP-s ügyét, ami szerinte több kérdést is felvet. Egyebek közt azt, hogy mivel 11 500 doboz cigarettának a birtoklása, nem utal-e arra, hogy Legény Zsolt csempészcsoporttal áll kapcsolatban, és gyakran szállított-e csempészárut. És ha igen, kinek adta el, és mennyit nyert vele, azt a pénzt pedig mire költötte? 

Budai Gyula felemlegette azt is, hogy sajtójelentések szerint a volt politikus egy 150 milliós villában bujkál Nyíregyházán, ahol már régóta szóbeszéd tárgya, hogy Legény Zsolt évek óta cigarettát csempész Ukrajnából. 

Kérdéseire azonban úgy tűnik, a magyar ügyészségtől egyhamar nem fog választ kapni, mert nincs is ügy.  

Rovatok