Index Vakbarát Hírportál

Szigorú szabályokra figyelmeztetnek a Normafán

2021. március 23., kedd 15:21

A látogatók magas száma miatt a hegyvidéki önkormányzat arra hívja fel a Normafán kirándulni vágyókat, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett maszkviselési és a távolságtartási szabályokat ott is tartsák be.

Az elmúlt hetekben is nagyon sokan látogatták a Normafát kikapcsolódás céljából, és természetes, hogy az egyedül sétálók nem viselnek maszkot az erdőben. Csoportosulás esetén azonban a maguk és a többiek egészségének megóvása érdekében a Normafán is elvárt a maszkviselés és a távolságtartás – olvasható a XII. kerületi önkormányzat által az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

Mint írták, továbbra is folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét a Normafán, ahol csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolóhelyek betelte után a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a gépkocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

A kerületi önkormányzat a járványhelyzetre tekintettel javasolja a kirándulni vágyóknak, hogy a Normafa mellett más kirándulóhelyeket is keressenek fel, például a budai hegyek kevésbé látogatott területeit. Az egyéni sportolást választók a Normafa mellett a Gesztenyés kert és a Városmajor futópályáit is igénybe vehetik – írták. A közleményben emlékeztettek, a járványhelyzetre tekintettel, a hatályos kormányrendelet értelmében közterületen, 

nyilvános helyen mindenki köteles 1,5 méter távolságot tartani más emberektől.

A jogszabály szerint hatéves kor felett az utcán és a közterületen az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot kell viselni, ezalól csak az egyéni szabadidős sporttevékenység kivétel.

Rovatok