Index Vakbarát Hírportál

Két megye kilenc településének tűzoltói oltották az üzemcsarnoktüzet

2021. március 24., szerda 20:00

Eloltották a tüzet szerda kora estére abban az üzemcsarnokban, amely délután gyulladt ki Sopronban, az Advanced Decorative Systems (ADS) Ágfalvi úti telephelyén. 

A soproni tűzoltóságtól az Index megtudta, hogy senki nem sérült meg, mert 

a dolgozók kimenekültek a munkahelyükről, mielőtt a kigyulladt tetőszerkezetről annak beomlása után a lángok az egész, kétezer négyzetméter alapterületű épületre átterjedtek. 

A lángokat két megye kilenc településének tűzoltói közösen fékezték meg: Győr-Moson-Sopron megyéből a soproni, a sopronkövesdi, a kapuvári, a csornai, a lébényi és a győri hivatásos, valamint a nagylózsi önkéntes tűzoltók, Vas megyéből pedig a sárvári és a szombathelyi hivatásos tűzoltók működtek közre az oltásban. 

A közeli lakóparkban élőket, negyven ház mintegy száz lakóját a füst miatt arra kérték, hogy a munkálatok idejére zárják be az ajtókat, ablakokat. 

három kontinens négy országában saját gyáregységekkel rendelkező ADS az autóiparban, gyógyászatnál és fogyasztási cikkekhez használt dekorációs műanyagokat készít, ilyeneket raktároztak a leégett épületben is. 

A tűz okát és a károk nagyságát vizsgálják, a tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.

(Borítókép: Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt, kétezer négyzetméter alapterületű, főként raktározásra használt üzemcsarnok oltásán Sopronban, 2021. március 24-én. Fotó: Nyikos Péter / MTI)

Rovatok