Index Vakbarát Hírportál

Novák Elődöt 750 ezer forintra büntették, és Dúró Dóra ellen is eljárást indítottak

2021. március 25., csütörtök 11:33

Rekordszámú, összesen 320 eljárást indított a rendőrség március 15-én, ezzel megelőzve a 2006. október 23-i számokat, amikor 156 ember ellen kezdeményeztek eljárást, valamint a 2009. július 4-i, Deák téri tiltakozás adatait, amikor a Magyar Gárda feloszlatása elleni tüntetésen 216 állampolgárt vontak eljárás alá – derül ki az ORFK szóvivői irodától kapott tájékoztatásból.

„A rendőrség nem várta meg, hogy bíróság mondja ki törvénysértő március 15-i fellépésüket, ezért megszüntették a »közbiztonságra különösen veszélyes eszköz« miatt indított eljárásokat a transzparenst tartó zászlórudak miatt, melyek indokolásuk szerint mérlegelésük alapján mégsem sorolhatók az ólmosbot és a boxer közé, ahogy a helyszínen intézkedő ezredes tette” – adta hírül Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. A parlamenti képviselő hozzátette, hogy az elkobzott, lezárásellenes transzparenssel a rendőrségigazoltnak látta szervezői szerepüket, amiért Novák Előd alelnöktársát 750 ezer forintra büntették, és ellene is eljárást indítottak. A nem engedélyezett tüntetés részvevőit pedig 100 ezer forintra bírságolták.

Dúró Dóra szerint az árpádsávos zászló elkobzása rendőrségi visszaélés, amit ráadásul alig egy héttel azután követtek el, hogy bírósági ítélet mondta ki egy előző, hasonló eljárás jogszerűtlenségét.

Rovatok