Index Vakbarát Hírportál

Csak húsvét után jöhet a nyitás

2021. március 26., péntek 14:39

A járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb kihívás elé állítja az országot. A jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem képzelhető el. Mindenkit arra kérünk, hogy a húsvéti ünnepek időszakában is tartsa be a jelenlegi szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek délutáni rendkívüli tájékoztatóján. 

A miniszter közölte: a kormány megvitatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által tett javaslatokat a szigorú szabályok enyhítésére. Bár a kabinet támogatja a kezdeményezést, úgy látják, hogy változtatásra akkor lesz lehetőség, ha a beoltottak száma átlépi a két és fél millió főt. Ez a jelenlegi számítások szerint húsvét után néhány nappal következhet be. Ezt követően Gulyás Gergely tájékoztatása szerint az alábbi lépésekben enyhülnek a járványügyi korlátozások:

Javában tart a koronavírus-járvány harmadik hulláma, és emiatt a következő hetekben fokozott óvatosságra kérnek mindenkit, a húsvéti időszakban is. Már csak néhány hétig kell kitartani, hogy az életünk visszatérjen a rendes kerékvágásba – mondta Gulyás Gergely.

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnöknél üléseztek az operatív törzs kormánytagjai, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. Megbeszélésükön döntés született a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) keddi javaslatairól, amelyek a szektor négyzetméter-alapú újranyitását szorgalmazták. 

Az MKIK keddi közleményében az volt olvasható, hogy a kamara a kiskereskedelmi üzletek esetében javasolta, hogy az említett szektorban egy úgynevezett négyzetméter-alapú újranyitás valósuljon meg a következők szerint:

(Borítókép: Gulyás Gergely. Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook)

Rovatok