Index Vakbarát Hírportál

Ismét munkába állt a megkéselt taxisofőr

2021. március 26., péntek 08:33 | aznap frissítve

Ismét munkába tudott állni az a taxisofőr, akit még 2018 májusában késeltek meg Budapesten.

A sofőr, Nagy Béla most a Metropolnak elmondta: teljes átlagos útnak tűnt az eset, végig beszélgettek az utassal, miközben a Nagyvárad térről Pesterzsébetre vitte őt.

Mielőtt kiértem volna a forgalmasabb Mártírok útjára, hirtelen elkapta az ingemet, hátrahúzott, és egyből támadni kezdett. Ösztönösen odatettem a kezem, hogy védjem magam

– idézte fel.

Elmesélte továbbá, hogy a központi segélyhívón próbált volna segítséget kérni, de a dulakodás közben mellényúlt. Közben egyre súlyosabb sebeket szenvedett, és a férfi arra kényszerítette, hogy álljon meg, majd kifosztotta, és elmenekült.

Ezt követően segítséget kért a kollégáitól, egyikük hat perc alatt kiérkezett a helyszínre, és a lehetőségekhez mérten ellátta a sebeit, majd a mentősök kórházba szállították, és azonnal meg is műtötték.

A 32 éves elkövetőt – aki már korábban is támadott meg taxisokat – a rendőrök nem sokkal később elfogták. A taxisofőr pedig azóta ismét munkába tudott állni, bár nem volt egyszerű dolga.

Átalakult a magánéletem. Még a lábadozásom alatt elhagytak. Padlóra kerültem, és nehezen tudtam talpra állni. Nem volt hova mennem, gyakorlatilag az utcán laktam. Végül egy ismerősöm segített letelepedni egy nagyon kedves faluban

– mesélte el.

Azóta viszont megismerkedett „élete párjával”, és ismét munkába állt taxisként Budapesten. Így – bár a támadás nyomait élete végéig magán kell hordania – ismét megfelelő mederbe terelődött az élete. 

Rovatok