Index Vakbarát Hírportál

Betörtek egy budapesti oltópontra

2021. március 28., vasárnap 16:44

Szombaton éjszaka betörtek a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházba, ami 2021 márciusa óta üzemel oltópontként – írta meg a Magyar Nemzet.

Mint írják, egy ablak betörésével jutottak be az épületbe, oltóanyagot nem, csupán gumikesztyűket és oltáshoz használt fecskendőket loptak el. A betörés után működésbe lépett az épület riasztórendszere, így a tetteseknek nem sok idejük maradt a zsákmány összeszedésére. A lap szerint a zaj miatt több helyi lakos és a rendőrség is az épülethez sietett, ahol tetten érték a tolvajokat. Egy szemtanú a lapnak azt mondta: az elkövetők talán drogfüggők voltak, és azért akarták elvinni a steril fecskendőket.

Kovács Péter, a Fidesz XVI. kerületi polgármestere képeket is megosztott a Facebook-oldalán. Azt írta, hogy oltóanyag nem tűnt el az oltópontról.

A rendőrség bravúros gyorsasággal elfogta az elkövetőket. Köszönöm a rendőrség hatékony munkáját. Külön köszönet Szabó Tamás és Víg András önkormányzati dolgozóknak az áldozatos munkájukért. Az ellopott eszközök és a védekezésben használatos anyagok nagy része előkerült. Mindent megteszünk, hogy az eredeti terveknek megfelelően kedden tudjon folytatódni az oltás az erzsébetligeti oltóponton

– fogalmazott bejegyzésében a polgármester.

A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint a cinkotai járőrök három férfit fogtak el, két elkövetőt a helyszínen, harmadik társukat nem sokkal később a közelben.

A tettesek FFP-maszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket, védőruházatot, vérnyomásmérőt és érszorítót vittek el, oltóanyaghoz nem fértek hozzá

– közölte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanújával indított eljárást.

Rovatok