Index Vakbarát Hírportál

Elvették a jogosítványát, részegen kocsiba ült, és balesetet okozott a 17 éves veszprémi fiú

2021. március 29., hétfő 16:56

Vezetéstől eltiltva és ittasan vezetett Berhida külterületén egy fiatalkorú veszprémi lakos, aki balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elfutott a helyszínről – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a tizenhét éves fiú 2021. március 28-án nem sokkal délután 5 óra előtt okozta a balesetet Berhida és Pétfürdő között. 

A szemtanúk elmondták, hogy az autó vezetője egy kanyarban a járművel letért az útról, fának ütközött, majd a kocsi az oldalára borulva állt meg. Ezután a sofőr a járműből kiszállt, és Berhida felé elfutott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy utasai megsérültek-e.

A járműben utazó két személy sérüléseit a helyszínre érkező mentők ellátták, majd kórházba szállították őket.

A rendőrök a gyors adatgyűjtés után a bejelentéstől számított egy órán belül Berhidán igazoltatták a fiút, akiről 

kiderült, hogy a balesetet megelőzően a járművet úgy vezette, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, mivel 2022. január 8-ig a járművezetéstől eltiltották, valamint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A veszprémi sofőrt további mintavétel miatt a Várpalotai Rendőrkapitányságra vitték, ahol őrizetbe is vették. 

Ellene segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás, az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

Rovatok