Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozva támadt a mentősökre egy férfi a XVI. kerületben

2021. március 31., szerda 08:55 | aznap frissítve

Vádat emeletek egy 22 éves férfi ellen, aki alkoholtól és kábítószertől befolyásolt állapotban rátámadt és bántalmazta a segítségére kiérkező mentősöket – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Az incidens még 2019-ben történt a XVI. kerületben. A vádlott drogot és alkoholt fogyasztott, ennek kombinációjától rosszul lett, elterült a földön. Egy arra sétáló pár kihívta a mentőt az eszméletlenül fekvő fiatal férfira, aki miután a kiérkező mentősök ébresztésére magához tért, rájuk támadt. 

Először szitkozódni kezdett, majd a mentőautó vezetőjét tenyérrel megütötte, az mentőápolót pedig többször mellkason rúgta, majd miután a sértett ettől elesett, a vádlott tovább rugdosta a földön. A mentőápoló bordatörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a mentők segélyhívására kiérkező rendőröket pedig leköpte. 

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt vádat emelt, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – olvasható a fővárosi főügyésznek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Rovatok