Index Vakbarát Hírportál

Megint lezárják az autósok elől a pesti rakpartot

2021. április 1., csütörtök 15:41

Szabad lesz a gyalogosok és a biciklisek előtt a pesti rakpart, a Margit híd és a Közraktár utca között a húsvéti hétvégén – közölte a Fővárosi Önkormányzat. Az autósok péntek reggel hat órától egészen húsvéthétfő este hét óráig nem használhatják a rakpartot – közölte az MTI.

A hatóságok figyelmeztetik a lakosságot, hogy aki arra közlekedik, tartson be minden járványügyi szabályt. Mint ahogy az ismert, a közterületen mindenhol viselni kell a maszkot, illetve másfél méteres távolságot kell egymástól tartani. Erre a Budapesti Közlekedési Központ táblákkal is figyelmeztet majd. 

Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte levélben Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrök is fokozottan segítsék és figyeljék a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását, különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

A pesti rakpart egyébként a múlt hétvégén is le volt zárva az autósok elől. Helyszíni beszámolók alapján az Index is megírta, hogy tömegek napfürdőztek a fővárosban úgy, hogy nem viseltek maszkot, többségük pedig csoportosan vágott neki a hétvégi kirándulásnak. A jobboldali sajtóban volt, aki felháborodott ezen.

Rovatok