Index Vakbarát Hírportál

Mobil applikáció segíti a fiatal önkéntesek elhelyezkedését

2021. április 1., csütörtök 07:40

Mint ahogy nemrég mi is megírtuk, 2021 az önkéntesség éve. Ennek egyik programjaként számolt be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat arról, hogy az Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata című programja lezárult. A program célja az volt, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után folytathassák a fiatalok az önkéntességet, és a kialakult közösségeket hálózatba szervezve megerősítse - tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-t.

Ennek eredményeként központok jöttek létre Miskolcon, Győrben, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben és Kecskeméten, amelyek tevékenységét a Máltai Szeretetszolgálat továbbra is támogatja – olvasható a közleményben. Mint írják, a projekt célja az önkéntesség népszerűsítése, a közösségek hálózatba szervezése és ifjúsági vezetők kinevelése volt.

A projekt egyik célja volt, hogy a fiatalok tapasztalatszerzését követően később visszatérhessenek vagy máshol is feladatot vállalhassanak.

Ennek érdekében jött létre az IfYou mobilapplikáció és az ifyou.maltai.hu honlap, amelyen a fiatalok akár az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, akár már tapasztalt önkéntesként kereshetnek helyszíneket és véleményezhetik az intézményeket, így

több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában. 

Rovatok