Index Vakbarát Hírportál

Kapaszkodjon meg: mínusz 7 fokot hoz a húsvét

2021. április 2., péntek 06:00

Általában napos, gomolyfelhős idő várható, de délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Előbbi területeken délelőtt, utóbbi tájakon délután szórványosan kialakulhatnak záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntek éjfélig figyelmeztető előrejelzés is érvényben van Magyarország területére, mint írják, a kora délutáni órákban körülbelül a Zabar–Hódmezővásárhely széles sávban nem lehet kizárni zivatar kialakulását. 

A négynapos hosszú hétvégéről az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: pénteken ugyan lesz, ahol 20 fokig felkúszik a hőmérő higanyszála, de aztán csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, hajnalban fagy is lesz. Szombaton és vasárnap a hegyekben még hó is eshet. 

Nagypénteken a hőmérséklet hajnalban általában plusz 7 és 13 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 20 fok között változik, a déli megyékben lesz melegebb.

Szombaton késő délutántól, estétől az ország északi felén, a hegyekben helyenként havas eső, egy-egy hózápor sem kizárt. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a csúcsérték 9 és 14 fok között várható.

Húsvétvasárnap a reggeli órákig, főként a hegyekben néhol még havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2, délután plusz 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvéthétfő hajnalán mínusz 7 és plusz 1, napközben 11 és 16 fokot mérhetnek.

Rovatok