Index Vakbarát Hírportál

Két margitszigetnyi területen alakítana ki új közparkokat a főváros

2021. április 5., hétfő 10:14

A főváros kiemelt célként kezeli, hogy 2030-ig az egy főre jutó zöldterületek mennyiségét a jelenlegi 6-ról 7 négyzetméterre növelje, ami 226 hektárnyi új parkterületet, azaz több mint két Margitszigetnek megfelelő nagyságú új közparkokat jelent.

Egyebek között ezt tartalmazza az az akcióterv, amelyet Radó Dezsőről neveztek el, aki  a Fővárosi Kertészeti Vállalat (FŐKERT) igazgatójaként 22 éven át dolgozott  Budapest zöld infrastruktúrájának a fejlesztéséért és megőrzéséért. 

Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek – figyelmeztetett közösségi oldalán a főpolgármester, David Brower környezetvédő szavait idézve, aki szerint „a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. 

Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat

– hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Mivel a lakossági elvárások sokfélék lehetnek, az érintettek széles körét kívánják megszólítani, és a beérkezett vélemények alapján átlátható és többlépcsős közösségi tervezési folyamat keretében fogják meghatározni a többség számára elfogadható kompromisszumot. A 100 millió forint feletti értékű fejlesztéseknél ezt a Fővárosi Önkormányzat a tervegyeztetési protokoll szerint végzi.

Rovatok