Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás szerint nem meglepő, hogy Orbán Viktornak 30 év után sincs megtakarítása

2021. április 6., kedd 09:07

Nagyinterjút adott a Telexnek Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő több érdekes dolgot is mondott. Például azt, hogy elhiszi Orbán Viktor legjobb barátjáról, Mészáros Lőrincről, hogy tisztességesen gazdagodott meg. Deutsch elmondása szerint a leggazdagabb magyaroknak volt az életben egy olyan teljesítményük, ami miatt a semmiből, tisztességes módon, sok pénzük lett.

A politikus ugyanakkor nem tartja meglepőnek, hogy annak ellenére, hogy a miniszterelnök 30 éve vezető politikus, még sincs semmi megtakarítása, mert 

öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető.

A kormányfőről azt is mondta, hogy nyilván hiába várják tőle az örök életet, erre még ő sem képes, de egy biztos, hogy nélküle a Fidesz nem lesz ugyanaz. Kiemelte azt is, hogy nem ragaszkodik a hatalomhoz, ő inkább

sikerorientált ember, aki „szeret gólt lőni”.

Szót ejtett ellenzéki politikusokról is. Hadházy Ákosról azt mondta, hogy „szegény, szerencsétlen pszichopata”, Jakab Péter pedig „panelprolinak” akar látszani, amit szerinte szánalmas, amit művel, és politikamarketinget csinál.

A magyar állam több mint ezer évig életképes volt az Európai Unión (EU) kívül, Orbán Viktor  pedig egészen biztosan nem akar kilépni az EU-ból – szögezte le Deutsch Tamás, aki szerint van gond Brüsszelben, az egyre erősödő és mélyülő politikai integráció elképzelése tévút. Véleménye szerint ezt meg kell állítani, nem a jövőről kell gondolkodni, hanem a jelenlegi helyzetet kell végre tisztázni – tette hozzá. 

(Borítókép: Deutsch Tamás sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok