Index Vakbarát Hírportál

Ellenzék: Csak a korábbi elhibázott döntéseket korrigálják a lazítással

2021. április 6., kedd 22:15

Orbán Viktor nem adott magyarázatot arra, hogy „miért Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon hetek óta, hogy miért nem jutnak idősek lélegeztetőgépes ellátáshoz, hogy milyen kormányzati döntések és mulasztások vezettek több ezer magyar ember egyébként elkerülhető halálához. Ehelyett maradt a propaganda és a hencegés a háziorvosok oltási teljesítményével” – rótta fel a nyitással kapcsolatos közleményében Demokratikus Koalíció szóvivője Barkóczi Balázs.

A párt ezért 

továbbra is azt követeli, a kormány a jövőben bízza a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre.

„A kormány teljesítményét már ismerjük, és nem akarunk még több családtagot, rokont, barátot és ismerőst gyászolni. Az ország érdekében reméljük, hogy ez volt a miniszterelnök utolsó járványügyi bejelentése” – fogalmazott Barkóczi Balázs.

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté közös közleményükben úgy vélekedtek, hogy a boltok nyitvatartásának meghosszabbítása nem nyitás, hanem csak a korábbi hibák korrekciója.

Álláspontjuk szerint, korábban bebizonyosodott, hogy a kormány se a járvány második, se a harmadik hullámára nem volt felkészülve. Most a döntések meghozatalánál nem vette figyelembe sem az új fertőzöttek, sem a kórházban ápoltak, sem az elhunytak számát és továbbra sem ad segítséget a rászorulóknak.

 „A kormánynak a járvány kezelésével, a rászorulók támogatásával kellene foglalkoznia, nem a propagandával és főleg nem a bűnbakkereséssel!” – fogalmaztak, utalva arra, hogy az elmúlt napokban több kormánypárti politikus is felszólította az ellenzéki pártokat a vakcinák elleni aláírásgyűjtés abbahagyására.

Az LMP politikusai végül hangsúlyozták, hogy a 2,5 millió oltott bizakodásra ad okot és az LMP arra bíztat mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát, mert a szakértők szerint messze vagyunk még a nyájimmunitástól.

Rovatok