Index Vakbarát Hírportál

Hószállingózás és eső is lassítja a közlekedést országszerte

2021. április 6., kedd 07:09

Az előjelzéseknek megfelelően az ország nagy részén, de jellemzően a Dunántúlon, valamint az északi területeken esik vagy szállingózik a hó, illetve esik az eső. 

A főutak jellemzően vizesek, csúszósak, de a magasabban fekvő területeken az alacsony hőmérséklet miatt télies útviszonyokra lehet számítani 

– tájékoztat róla az Útinform.

Az M1-es autópályát érdemes elkerülni, mert Budapest felé a 82-es km-nél két kamion ütközött össze. A főváros felé tartó oldalon a külső sávot lezárták, a forgalmat a belsőbe terelik. A másik irányban sem ideális az M1-esen közlekedni, mert a 

magyar–osztrák határszakaszon, Hegyeshalom határátlépő előtt, Ausztria felé jelenleg 1-2 km-es a várakozó kocsisor hossza.

Az 1-es főúti kis határnál is sokat kell várakozni, és sokan választják a soproni átkelőt, de ott is torlódásra lehet számítani.

Ezenfelül Fejér megyében a 6-os főútra, Adonynál kidől egy fa, ezért az 50-es kilométernél a helyreállítási munkák miatt megállították a forgalmat.

Mindezek mellett összeütközött négy autó az 51-es főúton Dunavarsány térségében. A 27-es kilométernél lezárták a főutat. Érdemes a Délegyháza–Dunavarsány–Taksony útvonalon kerülni.

Rovatok