Index Vakbarát Hírportál

Túl korán nyithatott ki pár fitneszterem

2021. április 7., szerda 12:18

Az edzőtermek érdekvédelmét is ellátó szövetség elnöke türelemre int. Szerinte egyelőre még nem kellene vendégeket fogadniuk.

Egy pesterzsébeti fitneszterem örömmel tájékoztatta vendégkörét, hogy újra teljeskörűen megnyitottak – hívta fel a figyelmünket az Index egyik olvasója. Utánajártunk, hogyan lehetséges ez.

Ma hajnalban a Kormányzati Tájékoztatási Központ rengeteg e-mail-címre küldött értesítő levelet, amelyben egyebek mellett azt közlik, hogy

Végre számos vállalkozás vezetője jutott a részleges nyitással levegőhöz és bevételhez, miközben a szabályzás nem teszi egyértelművé, hogy mely szolgáltatókra vonatkozik a könnyítés, és melyekre nem. Így aztán a hosszúra nyúlt zárás után egyes vállalkozások saját jogértelmezést követve már ma kinyitottak.

Pesterzsébeten a Fitness 2000 például örömmel tájékoztat mindenkit, hogy edzőtermünk újra teljeskörűen nyitva áll mindenki előtt. Az edzőteremtől megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy ők is szolgáltatók, így jogszerűen nyitottak ki. Betartják a 1,5 méteres távolságot, 10 négyzetméterenként pedig csak egy vendéget engednek a terembe. Ma reggel egyébként még csak alig néhányan látogattak el hozzájuk.

Nem volt ilyen magabiztos a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének elnöke. Dechert Áron az Indexnek azt mondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) közösen áttekintett jogszabályi környezet alapján arra jutottak, hogy egyelőre versenyengedéllyel lehet csak az edzőtermeket látogatni.

Megvan a véleményem a már kinyitó termek tulajdonosairól. Attól tartok, hogy nem jogászok, aki pedig nem az, nem is tudhatja ma délelőtt, hogy mi a helyzet. Már eddig legalább harminc terem hívott. Azt válaszoltam nekik, hogy egy napon már nem múlik, legyenek türelemmel.

Tájékoztatása szerint az egyeztetéseket tovább folytatják, ma délutánra várják az NNK hivatalos állásfoglalását. Amint ez megszületik, frissítjük cikkünket.

(Borítókép: Fertőtlenítik a sporteszközöket az egyik bezárt edzőközpontban, Nyíregyházán 2020. november 11-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Rovatok