Index Vakbarát Hírportál

A magyar konzervativizmusról kialakult negatív képet próbálja javítani egy új lap

2021. április 13., kedd 15:05

A kéthavi folyóirat küldetése, hogy Magyarország konzervatív gondolkodóinak a hangját képviselje a nagyvilágban – áll a Media1-hez eljuttatott közleményben.

Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát. Amit leginkább szeretnénk átadni, az a magyar nemzeti értékek és a magyarság karaktere

– emelte ki Kiss István, a Hungarian Conservative főszerkesztő-helyettese. A folyóiratban Magyarországgal és a régióval kapcsolatos írásai lesznek olvashatók ismert nemzetközi szakértők tollából, mint Boris Kálnoky, a Die Welt egykori tudósítója, Douglas Murray brit konzervatív publicista és Rodrigo Ballester nemzetközi jogász. Egyikük, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskoláját vezető Boris Kálnoky kijelentette:

Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról. Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus – ezek a jellemző címkék. Ha viszont angol nyelvű, hiteles forrásból lehet találkozni a magyar konzervatív világnézettel, hamar fel lehet ismerni: sokrétű, értelmes, semmi ördögi dolog nincs benne.

A csaknem 130 oldalas kiadvány április 15-én jelenik meg először Magyarországon, a hónap végéig pedig eljut Nyugat-Európába, az Egyesült Államokba, Kanadába és Ausztráliába is. 

Rovatok