Index Vakbarát Hírportál

Szeretők, alkohol, féltékenység: késeléssel zárult a szappanoperát idéző ügy Veszprém megyében

2021. április 13., kedd 16:27

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak , aki részegen hasba szúrta a szeretőjét – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség beszámol róla, hogy az ügy két főszereplője alkoholista, és nemcsak régi ismerősök voltak, de alkalmi szeretők is. Azonban

a férfi ennél többet szeretett volna a nőtől, ezért gyakorta győzködte, hogy legyen az élettársa, amit a nő rendre visszautasított. A dolgot nehezítette, hogy a nőnek élettársa volt,

ráadásul a szerető férfi a kapcsolatukat ellenző édesanyja közelében lakott.

Az alkalmi partnerek egy ismerős házába jártak össze, így történt ez 2018 augusztusában is, amikor a nő összeveszett az élettársával, s ezért megbeszélte a szeretőjével, hogy pár napot az üresen álló házban töltenek el. Ez nem sikerül túl jól, mert gyakran veszekedtek, mert a nő továbbra visszautasította, hogy kapcsolatukat komolyabbra fordítsák.

A történések csak ezek után váltak még abszurdabbá, mert 2018. augusztus 9-én reggel az alkoholbeteg és szorongáscsökkentőket szedő nő a lányának elpanaszolta, hogy amióta összeveszett az élettársával, se cigire, se ennivalóra nincs pénze. A lánya ezért megkérte az anyja egy ismerősét, aki korábban a nő élettársa volt, hogy segítsen édesanyján. Az ex bevásárolt és elment a találkaházhoz, ahol részegen és eléggé hiányos öltözetben a nő szeretője nyitott neki ajtót. A jó szándékú segítő közölte, hogy a csomagot nem neki, hanem a nőnek vitte, s ezért azt nem is adta át, majd távozott. 

Amikor a férfi elmondta a szintén ittas nőnek, hogy ki volt náluk, és elment a csomaggal,újra összevesztek, ám a szócsata közben a nő dühében felkapott egy konyhakést, és mellkason szúrta szeretőjét. 

A szerencsének köszönhetően a férfinak „csak” nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, mert nem találta el létfontosságú szervét a kés, ám jóval nagyobb baj is lehetett volna az ügyészség szerint, ezért a főügyészség három év börtönbüntetést és három év közügyek gyakorlásától való eltiltást kért a nő ellen. 

Rovatok