Index Vakbarát Hírportál

Kormányinfó egy kicsit másképp

2021. április 15., csütörtök 13:02

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely mai öltözékét Lakatos Márk stylisttal elemezzük.

A divatszakértő érdeklődése nemrégiben fordult a politikai élet szereplői felé. Az Index hasábjain foglalkozott már Müller Cecília, Dúró Dóra és Staller Ilona, azaz Cicciolina ruházkodásával is. A mai Kormányinfó némi csúszással vette kezdetét, így Lakatos Márkkal volt időnk átbeszélni általánosságban Szentkirályi Alexandra megjelenését. A stylist így kezdi.

Alexandra nagyon dekoratív hölgy, Anne Hathaway jut eszembe róla Az ördög Pradát visel című filmből. Barna hajú, kékes szemű, porcelános arcbőrű. Igazi Hófehérke-, tavasz–tél típus, ezért jól állnak neki az erős színek, a királykék, a piros, ám ezeket sajnos keveset hordja. Néha azt látom, a föld színeiben elveszik a szép, sugárzó karaktere. Tetszik benne, hogy sok vegán bőrt hord, feketében, bordóban, olívaszínben pompázik, ettől extravagáns. 


Lakatos szerint akkor a legharmonikusabb, amikor a porcelánbőrű, kék szemű karakterre erősít rá, mintha csak a Büszkeség és balítéletből ugrott volna közénk.

A mai szettjéről megjegyzi, az elegáns, kibontott haj, eleganciát kölcsönöz neki.

Ez a vizes-türkizes-pasztelles színvilág azonban, ami az ingjén visszaköszön, nem az ő stílusa, de vélhetően a semlegesség kifejezésre juttatása volt a nem túl erős színhasználat oka.

Szentkirályi Alexandra nagy pártolója a magyar divattervezőknek. Emlékszem, hogy több hazai Fashion Weeken öltöztettem, amikor hírességeket bújtattunk magyar kreátorok, például Tomcsányi Dóra ruháiba. Nem zárom ki esetében, hogy a hangsúlyos printek szeretete a fent említett branddel való együttműködéséből eredeztethető – mondja Lakatos Márk stylist, aki nemrégiben vendége volt az Index Sunday Brunch podcastjának is.

Amikor eltér ettől, és szürke zakókban mutatkozik, letér a szerencsés mezsgyéről, az ilyesmikben túl merev, de ezzel együtt aláírom, hogy Szentkirályi Alexandra üde jelenség a hazai közéletben.”

Gulyás Gergely színe a kék

Lakatos itt azzal indít, hogy tetten érhető volt egy furcsa reneszánsza az extravagáns férfiöltözködésnek Gulyás Gergely ruhatárában. Néhány képen láttam őt extrém kockázatú, világos nyári-tavaszi zakókban, amiket púder- és lazacszínű selyem nyakkendőkkel párosított. Ez – bevallom – furcsán hatott a címer előtt, illetve a szigorú Magyarország Kormánya felirat előtt. Egy amerikai kvízshow-ban jobban el tudtam volna képzelni ebben az öltözékben. Nos, ezek nem az ő színei, a kék árnyalatai az ő legelőnyösebb választásai.

Megfigyeltem, hogy előszeretettel hord cápa- vagy félcápagallért, ami nem szerencsés, optikailag szélesíti ugyanis a fejformáját. Fontos megjegyeznem, hogy a vékony nyakkendők sem állnak jól neki, ahogy az sem szerencsés, amikor magasan záródik a zakója, a zakó hajtókája pedig keskeny. Hozzá határozottan a kentgallér, a középszéles nyakkendők, a lejjebb gombolódó, klasszikusabb, jobban felépített zakók passzolnak.

Gulyás Gergelyről Lakatos elmondta, jól állnak neki az olyan kidolgozású zakók, amelyek keményebbek, jobban béleltek, a vállaik merevebben vannak kidolgozva, ez ugyanis kiválóan formázza a felsőtestét: elegáns, klasszikus megjelenést kölcsönöz neki. Amikor az efféle szabástól eltér, az sosem szerencsés.

Van egy szürke, tweedanyagú, csapott vállú zakója, ebben inkább kicsit gondnokos, pedellusos hatást kelt.

A mai szettjéről azt tudom elmondani, találó: sötétkék árnyalatokban jó őt igazán látni. Ez az ő stílusa. Csak remélni tudom, hogy nem az a kitérdelt farmer van rajta, amin egyszer a Kormányinfón Alexandra mellett nyilatkozott – jegyezte meg Lakatos. Mindannyiunk tájékozottsága végett hozzáfűzte, a kék amellett, hogy igen jól áll neki, a bizalom, a megbízhatóság, a remény színe. Nem véletlen, hogy egy ilyen feszült időszakban a politikusok ezt a színt választják, ezzel kommunikálnak.

(Borítókép: Szentkirály Alexandra és Gulyás Gergely a Kormányinfón 2021. április 15-én. Fotó: M1 / Médiaklikk)

Rovatok